pondelok 21. decembra 2015

Mylo | Čierna ovca




Poznáte Mylo

Ak nie ja Vám ho dnes predstavím . Ani ja sama som túto značku donedávna nepoznala ale vďaka akcii Trnavský Rínek ktorý sa konal asi pred dvoma či troma mesiacmi som túto Slovenskú značku spoznala . Na tejto akcii bolo kopu stánkov s rôznymi výrobkami ale mňa zaujal práve stánok Mylo , ani neviem prečo som sa pri ňom zastavila jednoducho to bola možno nejaká telepatia typu " Barbora stoj ! toto musíš vyskúšať " . Táto telepatia alebo skôr by som tomu hovorila inštinkt ma nesklamal a preto som si povedala že dnes sa s vami podelím o moje dojmy . 


S výrobou mydiel začala v roku 2013 moja menovkyňa Barbora ( teda aspoň dúfam že sa tak volá ) keď ako darček od svojej kamarátky dostala knihu o výrobe mydiel . Kniha ju tak zaujala až si začala vyrábať vlastné mydlá a postupne aj všetku kozmetiku . Čo sa mne páči na tejto značke je to že autorka všetku kozmetiku ktorú vyrába aj sama na sebe testuje , na trh sa preto dostane len to najlepšie z najkvalitnejších surovín . A to sa v dnešnej dobe už tak často nevidí . Zaujímavým určite je aj vec , že okrem kozmetiky pre nás Barbora vyrába aj kozmetiku pre naše domáce miláčiky- presnejšie teda pre psíky . Čo mňa ako majiteľku štvornohého šidla veľmi zaujalo . Kozmetika je samozrejme certifikovaná a dermatologicky testovaná . 99 % prírodných ingrediencií je rastlinného pôvodu . Pri výrobe mydiel pracuje výhrade len s bio bambuckým maslom a za studena lisovaným avokádovým olejom . Esenciálne oleje sú tiež prevažne v bio kvalite a získavané destiláciou . Obaly sú zo skla alebo recyklovaného papieru . Výrobky určené pre psíkov sú samozrejme schválené štátnou veterinárnou kontrolou . 


Čierna ovca je mydlo určené na problematickú pleť . Obsahuje čierne uhlie ktoré vyťahuje z pokožky nadbytočný maz , nečistoty a toxíny . Čajovník austrálsky zase pôsobí antibakteriálne a antisepticky . 
Moja pleti je ako na hojdačke raz je dobre potom zase zle a takto sa to tiahne už nejaký čas . Úprimne povedané bola som z toho pekne zúfalá . Keďže už dlhšie som s pleťou žiadne problémy nemala a akné som si vyliečila . Bol to šok keď sa opäť tieto problémy vrátili . Pravdou je aj  , že tento rok je pre mňa pomerne stresujúci a ten stres sa niekde odzrkadliť musí - len si vybral nevodné miesto . 
A preto keď som v stánku uvidela toto mydlo neváhala som a zobrala som ho na vyskúšanie . Ako sa hovorí za skúšku nedám nič . A div sa svete mylo mydlo  prekvapilo . 


Pleť si s týmto mydlom umývam dva krát denne ráno a večer . A už asi po mesiaci a pol som začala badať výsledky . Pleť sa mi viditeľne zlepšila akné už nebolo také výrazné a aj celkovo vzhľad pleti , jednoducho povedané vyzerá zdravšie a krajšie . Po umytý je vážne cítiť na pleti , že je dôkladne zbavená všetkých nečistôt ktoré sa počas dňa na nej usadili . Je to veľmi zvláštny pocit ktorý sa na pleti stane jednoducho je cítiť že je vážne čistá . Je jemná a hladká . Po umytí sa dáma  krém na noc čiže vďaka krému dostane pleť potrebnú hydratáciu . Ale pár krát sa mi stalo , že som si jednoducho pleť nekrémovala a po umytí týmto mydlom som nebadala žiadne problémy . Takže pleť som nemala nejako extrémne suchú ani nič podobné .Jasné že po tomto mydle je pleť trochu suchá keďže toto mydlo je určené na problematickú pleť ale nie je to nič z čoho je pleť stiahnutá . Mala som už niekoľko mydiel na problematickú pleť a pri nich bol jeden veľký problém - po umytý som cítila ako sa z mojej pleti stáva sušienka , bola to vždy jedna veľká katastrofa . A toto sa mi pri tomto mydle nedeje , keď aj zabudnem po umytí na krém neobjavujú sa žiadne suché alebo nebodaj citlivé miesta po tvári . Toto je vec ktorá mňa osobne dostala najviac. Že aj keď ide o produkt určený na pleť ktorú trápi akné zbytočne nevysuší ale zato dôkladne umyje všetko . 


Čo sa týka vône tak tá je priam skvostná . Vďaka čajovníku mydlo vonia sviežo nevtieravo . Jednoducho dokonalosť ! Ľudia ktorých trápi akné tak ako mňa dobre vedia , že všetky produkty určené práve na tento problém voňajú a obsahujú vždy alkohol . Pri používaní takýchto produktov som si občas prišla už s prepáčením ako alkoholička každý deň som si na seba dávala to isté nevoňalo to vábne ale zase pomáhalo . Lenže nie všetko čo je určené na akné musí  hneď obsahovať alkohol a ešte aj po ňom páchnuť , toto mydlo je dôkazom že to ide aj príjemne prírodno a sviežo . Oceňujem to hlavne preto , že po čase mi vždy z toho zápachu po alkohole bolo zle - pri tomto mydle sa priam ráno a večer teším ako ho použijem aj pre to ako krásne vonia ale hlavne pomáha . 

Nečakala som takéto nadšenie aké z tohto mydla mám a som veľmi rada , že ma osud zavial ku stánku Mylo . Lebo aj vďaka tomuto produktu sa moja pleť opäť po mesiacoch vrátila do normálu . 
Preto ak niekoho trápi akné či už len občasné alebo pravidelné z mojej strany môžem toto mydlo len a len odporúčať . A ak Vám nebude vyhovovať - obráťte sa na mňa a ja vám kúpi vykompenzujem . :)


Čo sa týka ceny tak mydlo stálo 4 € ak si dobre pamätám účtenku som samozrejme vyhodila ale svoje peniaze neľutujem objednať sa dá na www.mylo.sk  alebo v kamenných obchodoch kde má značka zastúpenie TU  . Ďalšou z možnosti je že tak ako aj ja narazíte na stánok na podobných akciách ako bol spomínaný Trnavský Rínek a preto určite sledujete Mylo facebook   . 


Určite mi napíšte či znaku Mylo poznáte ? A či s ňou máte nejaké skúsenosti ?
Budem sa tešiť na komentáre . 


S pozdravom Barbora . 


xxx 






2 komentáre:

  1. Neodolala som a hneď nakukla. Oslovili ma hlavne výrobky pre naše štvornožky a oleje na tvár. Vďaka za super inšpiráciu, stránku už mám uloženú.Prajem krásne sviatky :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada že som ťa inšpirovala a mohla ti predstaviť niečo nové . :)

      Odstrániť

Ďakujem za Tvoj komentár! Ten sa objaví hneď po schválení. Zároveň Ťa žiadam aby si nevkladal do komentáru žiadny odkaz na giveaway. V prípade že sa v komentári takýto odkaz ukáže. Tvoj komentár nebude schválený. Ďakujem za pochopenie.

P.S.: Na všetky komentáre odpovedám postupne, preto buď trpezlivý. Odpoveď na svoj komentár dostaneš. Ak máš nejakú otázku a chceš dostať rýchlejšiu odpoveď môžeš ma kontaktovať na mail lifeisbeautifulosobnyblog@gmail.com.